Grill płytowy przeznaczony jest do beztłuszczowej obróbki termicznej mięs, warzyw, owoców, oraz produktów mącznych, położonych bezpośrednio na płycie grzewczej.
Elektryczna płyta grillowa idealnie nadaje się do smażenia typowych potraw grillowych takich jak mięsa, warzywa ale także jajek, placków, pieczywa.
Praca z tym urządzeniem jest bardzo prosta i wygodna. Urządzenie wykonane jest ze stali nierdzewnej z rynienką ociekową odprowadzającą tłuszcz do zbiorniczka. Bardzo łatwe w obsłudze i w utrzymaniu czystości.
Wymiar roboczy blatu grzewczego: 72,7 x 40 cm
Pulpit sterowania wyposażony jest w dwa regulatory, sterujące temperaturą płyty. Płynny zakres regulacji temperatury umożliwia optymalny jej dobór stosownie do przyrządzanego posiłku. Niezwykle łatwa i intuicyjna obsługa za pomocą niezależnego termostatu z płynną z regulacją temperatury od 50°C do 300°C. O ogrzewaniu i uruchomieniu maszyny informują nas lampki kontrolne.
Urządzenie posiada energooszczędny system grzejny, co gwarantuje szybkie i równomierne rozgrzanie całej płyty.
Obudowa wykonana jest ze stali nierdzewnej natomiast płyta grzewcza z żeliwa wysokiej jakości, dzięki czemu jest skutecznie chroniona przed korozją oraz łatwa w czyszczeniu.