Grill rożen do opiekania kurczaków, drobiu, udźców, golonek, prosiaków, dziczyzny itp.
Rożen w całości wykonany z wysokogatunkowej stali nierdzewnej kwasoodpornej
Ruszt o powierzchni 550 x 290 mm służący do tradycyjnego grillowania wszelkiego rodzaju mięs, kiełbas, warzyw itp. Demontowalny, dzielony na dwie części, umożliwia sprawną i bezpieczną wymianę i serwowanie potraw a także łatwe czyszczenie.
Rożno służące do opiekania tusz wszelkiego rodzaju mięs: drobiu, wieprzowiny, baraniny, dziczyzny. Automatyczny obrót realizowany za pomocą silnika elektrycznego pomaga zautomatyzować proces opiekania gwarantując tym samym równomierne opiekanie surowca. Dołączone 2 widelce z 4 szpikulcami umożliwiają solidne umocowanie tuszy na rożnie. 5-stopniowa regulacja wysokości mocowania rożna umożliwia dostosowanie ilości ciepła pochodzącego z żaru a tym samym temperatury przygotowywania posiłku.
Obudowa wykonana ze stali nierdzewnej gwarantuje wysoką trwałość urządzenia i zapewnia prostotę utrzymania w czystości.
Urządzenie bardzo łatwe w instalacji oraz w użytkowaniu nie wymagające specjalistycznej wiedzy z zakresu obsługi profesjonalnych urządzeń gastronomicznych.
Prostota budowy i łatwość obsługi czyni nasz rożen praktycznie niezniszczalnym.
Idealne rozwiązanie zarówno do domowego ogrodu jak i dla firm cateringowych dostarczających usługi z zakresu obsługi eventów plenerowych.
Maksymalny wsad przy równomiernym rozłożeniu masy wynosi 10 kg. Możliwość opiekania tuszy o długości do 600 mm. Masywna konstrukcja zapewnia pewne posadowienie i stabilność urządzenia. Koryto zasypowe na węgiel posiada otwory wentylacyjne dla sprawnej regulacji przepływu powietrza a co za tym idzie temperatury żaru.
W zestawie znajdują się narzędzia montażowe.
Wysokość rusztów od dna grilla: 180 [mm]
Rozmiar roboczy rusztu: 550 x 290 [mm]
Długość użyteczna szpikulca rożna: 600 [mm]
Grubość szpikulca rożna: 8 [mm]
Grubość prętów rusztu: 5 [mm]