Obróbka termiczna żywności

Model: GH-818 Grill elektryczny to urządzenie gastronomiczne wysokiej jakości, które sprawdzi się w takich miejscach jak restauracje, bary szybkiej obsługi i mobilne budki samochodowe. Bardzo dobrze nadaje się do smażenia mięsa, ryb, warzyw, jajek oraz wielu innych produktów. Produkt wyprodukowany zgodnie z dyrektywami UE. Spełnia wszystkie wymagania BHP...
Grille elektryczne, węglowe

Grill płytowy kontaktowy 4200W 230V gładki

0161
899,00 zł
Model: GH-820 Grill elektryczny to urządzenie gastronomiczne wysokiej jakości, które sprawdzi się w takich miejscach jak restauracje, bary szybkiej obsługi i mobilne budki samochodowe. Bardzo dobrze nadaje się do smażenia mięsa, ryb, warzyw, jajek oraz wielu innych produktów. Produkt wyprodukowany zgodnie z dyrektywami UE. Spełnia wszystkie wymagania BHP...
Grill płytowy kontaktowy... Grill płytowy kontaktowy... 2
  • Dostępny wkrótce
989,00 zł
Model: GH-822 Grill elektryczny to urządzenie gastronomiczne wysokiej jakości, które sprawdzi się w takich miejscach jak restauracje, bary szybkiej obsługi i mobilne budki samochodowe. Bardzo dobrze nadaje się do smażenia mięsa, ryb, warzyw, jajek oraz wielu innych produktów. Produkt wyprodukowany zgodnie z dyrektywami UE. Spełnia wszystkie wymagania BHP...
Piece, piekarniki do pizzy

Piec do pizzy 5,2kW 400V szamot na dwie pizze 40cm

0165
2 069,00 zł
Model: PEO 40X2 Produkt wyprodukowany zgodnie z dyrektywami UE. Spełnia wszystkie wymagania BHP oraz posiada ATEST SANEPIDU - urządzenie dopuszczone do kontaktu z żywnością.
Duży grill elektryczny 4kW... Duży grill elektryczny 4kW... 2
  • Dostępny wkrótce
1 299,00 zł
Model: AT-937 Salamander to profesjonalny opiekacz do zapiekanek, tostów, kanapek i innych produktów mącznych oraz mięsnych zarówno świeżych jak i mrożonych. Idealnie sprawdza się wszelakiego rodzaju punktach gastronomicznych, barach, stacjach benzynowych itp.

W dzisiejszych czasach obserwujemy prawdziwy boom na zdrowe odżywianie Nie wszyscy jednak zdają sobie sprawę z faktu, że zdrowe odżywianie nie ogranicza się do zakupu tzw. „zdrowych” produktów – niezwykle istotne jest również sposób przygotowywania posiłków. Dzięki właściwej obróbce termicznej zachowamy wszystkie najważniejsze walory posiłku – jego smak, aromat oraz wartości odżywcze. Pod skomplikowaną nazwą „termiczna obróbka żywności”, kryje się szereg czynności wykonywanych przez nas niemalże codziennie – gotowanie potraw, podgrzewanie, pieczenie, grillowanie, duszenia oraz smażenie. Celem termicznej obróbki jest zniszczenie szkodliwych drobnoustrojów, ale również zwiększenie strawności pokarmu, nadanie odpowiednich cech sensorycznych, jak smak, zapach. Jak już wspomniano, podczas przetwarzania żywności (na skutek poddawania jej działaniu wysokich temperatur) nie tylko likwidujemy potencjalnie groźne drobnoustroje. Możemy również zachować, wzmocnić lub zniszczyć cenne wartości produktów, które przygotowywujemy do spożycia.

Informujemy wszystkich naszych klientów o aktualizacji polityki prywatności, uwzględniającej nowe przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679 z dnia 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych, zwanego dalej RODO. Dodatkowo informujemy, że nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.