PROFESJONALNA - PRZEMYSŁOWA MASOWNICA PRÓŻNIOWA MASARSKA DO MIĘSA
POJEMNOŚĆ: 40 LITRÓW
Wszystkie części masownicy próżniowej mające kontakt z żywnością wykonane są ze stali nierdzewnej.
Masownica próżniowa posiada pompę wytwarzającą podciśnienie, które sprzyja procesowi uplastyczniania i masowania mięsa. Obrabianie mięsa w próżni umożliwia szybsze oraz zwiększone wchłanianie solanki peklującej, przypraw, marynat. Masowane mięsa stają się soczyste i kruche. Masowanie mięśni odbywa się w zamkniętym bębnie masownicy przez osypywanie grawitacyjne.
Urządzenie posiada koła jezdne (białe z blokadą), umożliwiające łatwe i szybkie przemieszczanie w dowolne miejsce. Urządzenie ciche, ekonomiczne i bardzo wydajne! Urządzenie dedykowane dla mniejszych oraz większych zakładów mięsnych i masarskich, niezastąpione w różnego rodzaju firmach garmażeryjnych, restauracjach, grill barach, lokalach typu steakhouse, rożen bary, sklepy mięsne - idealne do: peklowania, marynowania, macerowania, aromatyzowania, spulchniania różnych gatunków mięs w tym drobiu i ryb (w całości).
Konstrukcja ze specjalnie ukształtowanym wnętrzem zapewnia stabilną oraz higieniczną pracę. Proporcje bębna i jego ukształtowanie pozwalają obrabianemu mięsu zachować właściwą strukturę, szczególnie pożądaną przez wszystkich miłośników wysokiej jakości przetworów mięsnych.
Dodatkowe wyposażenie:
✔ TIMER / WYŁĄCZNIK CZASOWY
Regulacja timera w zakresie 0-30 minut
✔ 2 POJEMNIKI MASARSKIE / GASTRONOMICZNE
dedykowanych do masownicy - ułatwiające szybką / masową produkcję wyrobów.